Meer bezoekers voor Kerkenbeurs, met name Midden-Nederland

De Kerkenbeurs Nederland 2017 in de Jaarbeurs Utrecht werd afgelopen vrijdag en zaterdag bezocht door 1.655 bezoekers. Dit jaar werd met name de vrijdag zeer goed bezocht, met ruim 300 bezoekers meer dan verwacht. De verhouding vrijdag/zaterdag was ongeveer tweederde/éénderde.

Een deel van de bezoekers plakte een stickertje op een kaart bij de plaats waar zij vandaan kwamen. Daardoor werd goed inzichtelijk waar de bezoekers vandaan kwamen. Daarbij zijn de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland duidelijk oververtegenwoordigd. Verder kwamen er bezoekers uit elke provincie, en zelfs enkele bezoekers uit België en Duitsland.

De eerstvolgende Kerkenbeurs zal worden georganiseerd in voorjaar 2018 in Drachten. Ook wordt onderzocht of een editie in Noord-Brabant haalbaar is.