Kerkenbeurs in 2018 ook in Zuid-Nederland

Naast de inmiddels gebruikelijke Kerkenbeurs Noord-Nederland organiseert Helderblauw in het voorjaar van 2018 ook een Kerkenbeurs in Zuid-Nederland. Deze regionale editie zal worden georganiseerd in de Grote Kerk in Breda op 6 en 7 april.

Met deze nieuwe regionale editie komt de organisatie tegemoet aan de wens van een grote groep exposanten die een kerkenbeurs wenste in het zuiden van het land. Kerkenbeurs directeur Marco van de Wetering licht toe: "Aanvankelijk hadden wij enige aarzeling bij deze editie in het zuiden. Niet omdat wij denken dat er geen belangstelling is, dat is wel in orde. Wat ons tot voorkort nog enigszins in de weg zat, was de beurs Kerk & Monument die tweemaal in Goes is georganiseerd. Daarover waren exposanten zeer ontevreden. Die beurs is destijds door een ander bedrijf georganiseerd, op een verkeerde locatie, op het verkeerde moment. Bovendien bleek de promotie zéér ondermaats. Die beurs is gestopt waarna wij de beurstitel hebben gekocht."

De keuze voor Breda laat zich eenvoudig verklaren. Volgens Van de Wetering (zelf Zeeuw), hebben Zeeuwen geen enkel probleem met rijden naar Breda. "Een Zeeuw is gewend naar Breda, Dordrecht en Rotterdam te rijden. Bovendien is Breda vanuit de rest van Noord-Brabant, vanuit Limburg en grote delen van Vlaanderen goed bereikbaar."

Behalve een gevarieerd aanbod van exposanten, zal ook in Breda een zeer actueel en sterk programma van presentaties, workshops en een seminar worden georganiseerd.